Terug in Nederland

We zijn weer terug in Nederland

We zijn weer terug in Nederland na een fantastische trip rond de wereld. Woensdag 27 mei 2009 zijn we rond 14.00 u aangekomen op Schiphol en hartelijk ontvangen.

Een deze dagen werken we de site helemaal bij.

En zo zitten we alweer 2,5 week thuis

We krijgen heel vaak de vraag wat we nu het mooiste land vonden tijdens onze reis, wat heeft de meest indruk gemaakt? Het leek ons leuk om daarom de hoogte- en dieptepunten eens op een rijtje te zetten. Dus bij deze!

Afrika:

Wij vonden Afrika geweldig!! Kenia en Tanzania zijn op geen enkele manier te vergelijken met andere plekken waar we tijdens onze reis zijn geweest. De mensen, de cultuur en natuurlijk de dieren zijn zo anders!! We hadden er graag langer willen reizen en gaan zeker in de toekomst nog weer een keer terug naar dit mooie continent!!

Hoogtepunten:

 1. De nationale parken met de dieren, waarbij de Serengeti wel een heel grote indruk op ons heeft gemaakt.
 2. De witte stranden van Zanzibar.

Dieptepunten:

 1. Het slapen in de tent zouden we niet weer doen….

Azie:

Ook Azie blijft op ons lijstje staan. Wat een leuke mensen en een relaxte sfeer!!

Hoogtepunten:

 1. Angkor Wat in Cambodja, een complex met heel veel verschillende tempels.
 2. Het relaxte Laos. Laos is lang niet zo druk en hectisch als de meeste andere Aziatische landen. In de hoofdstad Vientiane kon je gewoon met een fiets rondrijden. Heerlijk relaxed dus met super vriendelijke mensen. In Laos was de driedaagse scootertocht wel een echt hoogtepunt voor ons.
 3. Snorkelen in de Filipijnen. Wat een geweldige vissen en koraal hebben we gezien tijdens onze snorkeltripjes in de Filipijnen. Onvoorstelbaar mooi!
 4. De rijstvelden in Batad in de Filipijnen. De meeste mensen zien de rijstvelden alleen vanuit een viewpoint dat met een tourbus wordt bezocht. Onze driedaagse wandeltocht was uniek. We kwamen geen andere toeristen tegen en liepen midden tussen de rijstvelden. En dat waren er veel. We hebben onze ogen uitgekeken.
 5. De Orang Oetangs op Sumatra. Wat een mooie dieren zijn de Orang Oetangs. Toen wij op Sumatra waren was het regenseizoen dus het was er heerlijk rustig. De kans om de Orang Oetangs van dichtbij te zien hebben we met beide handen aangegrepen. Wat een belevenis!!
 6. Het prijspeil. De prijzen in Azie zijn geweldig. Drie weken naar de Filipijnen heeft ons bijvoorbeeld samen ongeveer 1000 euro gekost ๐Ÿ™‚

Dieptepunten:

 1. De bacteriele infectie die Roel in Cambodja is opgelopen. Gelukkig deed de antibiotica wonderen ๐Ÿ™‚
 2. Het slechte weer op Koh Samet. We hadden gehoopt aan het begin van onze reis een aantal dagen te kunnen relaxen op het strand van Koh Samet, maar helaas het regende alleen maar dagen lang.
 3. Gelukkig was het wel erg gezellig met de andere mensen die er zaten.

Australie:

Wij vonden Australie mooi, maar het is niet een land waar we direct weer naar terug zouden willen. Er zijn andere landen die hoger op ons lijstje staan.

Hoogtepunten:

 1. Het Great Barrier Reef. De vissen die we tijdens onze snorkeltocht naar het Great Barrier Reef zagen, waren toch nog weer een tandje groter dan de vissen bij de Filipijnen. En het zien van de haaien was een supermooie bonus!
 2. De vlucht boven het Great Barrier Reef. We hadden al regelmatig foto’s gezien van het rif van bovenaf, maar dat het zo mooi en bijzonder zou zijn hadden we vooraf niet gedacht. Die kleuren en vormen, wow!!
 3. De kangoeroes en koala’s. Nergens anders in de wereld leven ze in het wild, maar wat een bijzondere dieren!! Het maakt Australie bijzonder.
 4. Sydney. Geweldige stad met lekker weer!

Dieptepunten:

 1. We hebben niet echt dieptepunten gehad in Australie.

Nieuw Zeeland:

Iedereen zegt en het is waar, Nieuw Zeeland is de wereld in het klein. Heel divers! Maar ook goed bereisbaar en goed te doen in 6 a 7 weken. We hebben het gevoel dat we hebben gezien wat we wilden zien, dus we zouden niet snel teruggaan, maar het is een absolute aanrader!!

Hoogtepunten:

 1. Het zwemmen met dolfijnen. Ongelofelijk dat je zo goed contact kan maken met de dolfijnen tijdens het snorkelen. We hebben rondjes met ze gezwommen en voor ze gezongen. Een unieke ervaring!!
 2. Het beklimmen van de Franz Josef Gletsjer. Een gletsjer op een plek waar het helemaal niet zo koud is en die je ook nog eens kunt ‘beklimmen’. Ook weer een heel bijzondere ervaring.
 3. Abel Tasman NP. Weer zo anders dan de rest van het Zuidereiland. Mooie gele stranden en kliffen.
 4. Tongariro Crossing. De wandeling waar we vulkanen beklommen, blauwe en groene meren zagen, en kraters van binnen bekeken.
 5. De skydive. Waarschijnlijk hadden we het in Nederland nooit gedaan. Maar zo’n reis brengt je in bepaalde stemmingen en we zijn zo blij dat we het hebben gedaan. Een overwinning op ons zelf en door de film en foto’s iets om met regelmaat naar terug te kijken!!

Dieptepunten:

 1. De schade aan de camper… tot twee keer toe ๐Ÿ™
 2. Het weer viel toch een beetje tegen. Op het Zuidereiland hebben we het toch wel een paar keer behoorlijk koud gehad. Omdat het zomer was hadden we gehoopt op iets meer zon.

Samoa

Samoa was voor ons een groot hoogtepunt. Heerlijk relaxen op een super mooi strand. Need we say more!

Zuid Amerika

Ook bij Zuid Amerika geldt dat wij voor ons gevoel de dingen hebben gezien die we wilden zien. We hoeven voorlopig dus niet direct terug. Maar ook dit is een echte aanrader. Qua natuur had het nog veel meer te bieden dan wij hadden verwacht.

Hoogtepunten:

 1. Patagonie in Chili en Argentinie. Ondanks het koude weer, vonden we Patagonie geweldig. Wat een bergen, gletsjers en mooie natuur!!!
 2. Iguazu Falls in Argentinie en Brazilie. Heel indrukwekkend en groot. Wie van watervallen houdt moet deze zeker op het lijstje zetten!!
 3. Pantanal. Vanuit een relaxte plek met hangmatten en zwembad genieten van de dieren in de omgeving. De vele kaaimannen, capibara’s, anaconda, tucans, piranha’s, vogelspinnen en apen. Mooi mooi mooi!
 4. De zoutvlaktes in Bolivia. Een absoluut hoogtepunt van de hele reis. Zo uitgestrekt en bijzonder. We hebben ontzettend genoten tijdens onze excursie door de zoutvlaktes en het omliggende gebied!!!
 5. Machu Pichu in Peru. Het heeft ons handenvol geld gekost en of dat het waard is is moeilijk te zeggen, maar eigenlijk is het gewoon een must do. Een unieke ruine op een waar mogelijk nog meer unieke plek!

Dieptepunten:

 1. Veel lange, nachtelijke busritten.
 2. Door de hoogte was het vaak koud en helaas kennen ze geen centrale verwarming…. dus dat was wel een beetje minder.
 3. En Roel heeft nog een beetje last van hoogteziekte gehad. Hennig an was ’t motto dus….

New York.

Wij vonden New York een geweldige afsluiter van onze reis. Een stad die we altijd al een keer wilden bezoeken en zo totaal anders dan alles wat we op reis hebben gezien. Een hoogtepunt dus!

Statistieken:

Wij waren zelf benieuwd naar een aantal statistieken van onze reis. Hoe vaak hebben we de bus genomen, en hoe vaak hebben we gevlogen… Dus ook voor jullie een overzicht.

 1. Busritten: 40, waarvan 9 nachtritten
 2. Boottochten: 8, waarvan 1 nachttocht
 3. Vluchten: 28, waarvan 12 ’s nachts
 4. Trein: 4, waarvan 2 ’s nachts

Daarnaast hebben we 12 weken in een camper geleefd en 3 weken met een truckbus door Afrika getrokken.

We hebben in 70 verschillende bedden geslapen, 20 landen bezocht en 25 keer in de rij gestaan om een binnenkomststempel bij de douane gehaald (sommige landen zijn we nl. meerder keren binnengekomen).

Wat ons verder nog opviel!

Het is ons opgevallen dat Nederlanders echte reizigers zijn. We zijn echt overal Nederlanders tegengekomen. Soms was het zelfs zo erg dat we maar niet lieten blijken dat we zelf ook Nederlands waren, haha.

Daarnaast blijken Israeliers ook steeds vaker te gaan reizen… Heel veel van tegengekomen, de een nog erger dan de ander. Ze vinden zichzelf allemaal heel wat..

We zijn tot de conclusie gekomen, dat Heineken, Philips en jaja Andre Rieu zo ongeveer de belangrijkste Nederlandse exportproducten naar het buitenland zijn. ๐Ÿ™‚

Tot slot

We hebben een geweldig mooie reis gehad. Het is nog mooier geworden dan we vooraf hadden kunnen hopen!! We zijn super blij dat we deze reis hebben kunnen maken. Een geweldige herinnering die ons niet meer wordt afgenomen.

Wij willen iedereen die onze verhalen via de site heeft gevolgt bedanken voor de interesse. We hoorden dat er viavia steeds weer mensen bij kwamen, erg leuk!! Bedankt voor alle lieve berichtjes in het gastenboek, per mail en per sms!! Toppie allemaal!

Vlag van Nederland

Kaart Nederland

Foto’s terugkomst in Nederland