Kenia

We zijn in Kenia

Eindelijk….

Het heeft even geduurd maar hier is dan weer een berichtje van ons uit Afrika. Het is echt waar wat ze zeggen, er zijn nauwelijks internetcafes te vinden hier en als ze er zijn is het internet vaak erg langzaam.

De afgelopen twee weken hebben we ontzettend veel gedaan en gezien. Het eten bij de Carnivore in Nairobi is niet zo goed gevallen bij mij (Janneke). ’s Nachts kon ik de tent uit rennen om alles uit te kotsen. Gelukkig voelde ik me daarna weer een stuk beter.

Vanuit Nairobi zijn we via Mount Kenia naar Nationaal Park Samburu gereden. Onderweg hebben we een Samburudorp bezocht. Hier leven de mensen nog in kleine zelf gemaakte hutjes, in the middle of nowhere, soms wel 30 km. ver van de dichtsbijzijnde waterput. Vaak leven ze van geitenmelk en runderbloed. Soms wordt een dier geslacht en hebben ze dus ook nog een stuk vlees. Niet voor te stellen dat mensen nog zo leven.

De commercie is er al wel toegeslagen, ze maken namelijk allemaal sieraden e.d. en die willen ze maar wat graag aan je verkopen.

In het Samburu Park hebben we onze eerste gamedrive gemaakt. Meteen goed verwend met o.a. olifanten, giraffen, antilopes, struisvogels, krokodillen en zelfs leeuwen. De nacht hebben we ook doorgebracht in het park. Eten tussen de bavianen. Die er een sport van maken om op je eten te plassen zodat zij het op kunnen eten……….

Vanuit Samburu zijn we doorgereden naar de Thompson Falls. Een mooie, hoge watervallen in een groene omgeving. Niet direct iets wat je je voorstelt bij Afrika maar zeker erg de moeite waard. Er werd ons nog verteld dat veel atleten op de trappen van en naar de watervallen trainen.

Vanuit de Thompson Falls zijn we doorgereden naar het Baringomeer. Dit meer is bekend om de vele nijlpaarden die er in zitten. Onze camping lag aan het meer. Er was dan ook een kans dat er ’s nachts nijlpaarden naast je tent kwamen grazen. We hebben niets gehoord en gezien, dus waarschijnlijk hebben ze een ander plekje uitgekozen. Tijdens een boottocht over het meer hebben we de nijlpaarden, een aantal krokodillen en de visarend gezien. De kindje die in de buurt woonden liepen mee naar de boot en de lollies die we bij ons hadden, waren ze niet ontgaan. Give me sweet, give me money, I love you, engels kunnen ze al wel…. We hadden vijf lollies terwijl er veel meer kinderen waren. De leraar zou de lollies wel verdelen. Nou dat deed hij. Hij sloeg ze kapot op een steen en verdeelde de stukje die verspreid in het zand lagen… weerstand zullen die kinderen wel hebben.

Het volgende park was Nakuru Nationaal Park. Het park ligt om het Nakuru meer. Dit is een zoutwatermeer vol met roze flamingo’s en pelikanen. Een heel groene omgeving. Totaal anders dan Samburu. En het stikt hier van de dieren. Buffels, hyena’s, zebra’s antilopes, neushoorns, apen, hier is van alles te vinden. We zien zelfs nog een luipaard. Deze komen steeds minder voor, dus toch wel een hele ervaring.

Na dagen in de tent hebben we een hotel overnachting in Kisii. Deze plaatst ligt in de hooglanden van Kenia. Onderweg komen we langs de theeplantages (van unilever) en is het een stuk groener. In dit gebied regent het regelmatig, zo ook ’s avonds als wij even door de supermarkt lopen. Wat een herrie en natuurlijk valt af en toe de stroom even uit. This is Africa… Heerlijk geslapen in het normale bed en wat een luxe om je tas uit te kunnen pakken, een warme douche te kunnen nemen, de lamp aan te kunnen doen en je tent niet op en af te hoeven breken, haha.